Dilego.sk

5 fitness trendov pre rok 2020

20.01.2020

0

5 fitness trendov pre rok 2020

Vianočné dobroty sú zjedené, stromček zložený a novoročné predsavzatia dávno zabudnuté. Ak je jedinou vecou, ​​ktorá Vám ešte pripomína Vianoce, pohľad na váhu, potom je najvyšší čas začať športovať. Poďte sa s nami pozrieť, ktoré trendy budú v tomto roku hýbať fitness svetom.

 

Závesný posilňovací systém Sling trainer

1. HIIT, alebo vysoko intenzívny intervalový tréning nie je žiadnou novinkou, trendom pre nadchádzajúce roky ale určite áno. Princíp je jednoduchý - intenzívne intervaly maximálneho zaťaženia (napr. výpady, kliky, beh či planky) sa striedajú s fázami odpočinku. Vysokú obľubu si získal najmä rýchlymi výsledkami v priebehu krátkej doby – lekcia sa obvykle vojde do 30 minút. Cviky je možné zefektívniť zapojením činiek, kettlebellu alebo záťažových manžiet.

 

Kettlebell činka 5 kg MOVIT

2. Cvičenie s vlastnou váhoubody weight training zahŕňa cviky využívajúce odpor telesnej hmotnosti bez toho, aby bolo potrebné zapojiť posilňovacie stroje a iné pomôcky. So správnym rozložením cvikov sa Váš tréning opäť vojde do 30 minút. Veľkou výhodou je možnosť cvičiť doma vždy, keď máte čas a chuť.

 

3. Tréning s voľnou váhoutraining with free weights je opäť ideálny na cvičenie doma, ale aj v skupine či s osobným trénerom. Nepotrebujete k nemu drahé posilňovacie stroje, naopak môžete konečne oprášiť svoju zbierku činiek, kettlebellov či medicinbalov. Než však začnete pridávať na intenzite, najskôr sa od inštruktora naučte správne vykonávať každý cvik.

 

Set 2 činiek s neoprénovým poťahom 2 kg MOVIT

4. Osobný tréning, pri ktorom Vám tréner nastaví cvičenia a ciele špeciálne pre Vás podľa Vašich zdravotných a pohybových možností. V súčasnosti predstavuje individuálne cvičenie pod dohľadom trénera 72% všetkých lekcií prebiehajúcich vo fitcentrách.

 

5. Opakom je cvičenie v skupine. Výhody sú jasné: finančná dostupnosť fitness tréningu a vzájomná motivácia medzi cvičiacimi. Okrem klasického aerobiku je možné zapojiť sa do lekcií spinningu, zumby, Les Mills či napríklad kondičného kickboxu.

 

Máte chuť pustiť sa po Vianociach do cvičenia? Naša kategória Fitness Vás určite zdvihne zo stoličky.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...