Dilego.sk

5 rád pre správny výber kancelárskej stoličky

09.09.2022

0

5 rád pre správny výber kancelárskej stoličky

Zariaďujete si domácu kanceláriu, nakupujete nové stoličky do Vašej firmy alebo hľadáte pohodlné kancelárske kreslo pre Vaše deti? Zistite, čo všetko musíte zvážiť pri nákupe novej kancelárskej stoličky.

Nákup pohodlnej a kvalitnej kancelárskej stoličky nie je vôbec jednoduchou záležitosťou. Oplatí sa posudzovať nielen jej vzhľad a cenu, ale predovšetkým ergonomické vlastnosti. Dlhodobé sedenie pri pracovnom stole totiž môže nevhodne preťažovať chrbtové svaly a spôsobovať zbytočnú únavu. A naopak - vhodne zvolené kancelárske kreslo Vám môže doslova zachrániť zdravie.
Kancelárska stolička - kreslo ALJAŠKA

Čo by ste mali požadovať od svojej pracovnej stoličky

1. Synchrónny mechanizmus

Dynamická stolička so synchrónnym mechanizmom umožňuje plynulé nastavenie sklonu operadla a súčasne aj sklonu sedacej plochy. Neustále „hojdanie" na rozdiel od strnulej pozície v sede zapája svalstvo a umožní neustály pohyb. Na dynamické sedenie si treba zvyknúť, ale v žiadnom prípade mechanizmus nezamykajte. Dokáže predísť mnohým zdravotným problémom z nesprávneho sedenia.

Kancelárska stolička - kreslo IDAHO - modrá

2. Optimálna vzdialenosť sedadla od pracovnej plochy

Hrbiť sa nad stolom pri práci na počítači nie je zdravé ani príjemné. Doska pracovného stola by mala byť pre priemerne vysokého človeka umiestnená 72 – 75 cm od zeme. Voľte preto takú stoličku, ktorá umožní správne výškové nastavenie vzhľadom na pracovnú plochu.

3. Anatomicky tvarované sedadlo

Anatomicky tvarovaný sedák poskytne pri sedení najväčšie pohodlie. Pokiaľ je sedadlo Vašej stoličky ploché, je možné ho vylepšiť špeciálnym podsedákom alebo balančným vankúšom, ktorý zvýši komfort sedenia a má preukázateľné rehabilitačné účinky aj pri dlhšej práci na počítači.

Balančný vankúš na sedenie MOVIT 33 cm, tyrkysový

4. Vhodný poťah stoličky

Najčastejšie sa môžeme stretnúť s kancelárskymi stoličkami potiahnutými sieťovinou, syntetickou kožou či čalúnením. Sieťovina je priedušná a oceníte ju najmä v lete a v neklimatizovaných kanceláriách. Syntetická koža naproti tomu pôsobí luxusným dojmom, avšak v teplejšom období býva nepraktická. Čalúnené stoličky ponúkajú veľké množstvo farieb a dlhú životnosť.

5. Tvrdosť koliesok

Tvrdosť koliesok volíme podľa typu podlahy v kancelárii či detskej izbe. Na parkety, linoleá a plávajúce podlahy sú vhodné mäkšie kolieska, ktoré povrch nepoškriabu. Na mäkké koberce sú naopak vhodné tvrdšie kolieska. Podlahu spoľahlivo ochráni aj špeciálna podložka pod stoličky s kolieskami.


Nielen kvalitné stoličky, ale aj ďalšie kancelárske potreby nájdete v našej ponuke za prekvapivo nízke ceny.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...