Dilego.sk

Aj Vás pohltil poker?

25.01.2017

0

Aj Vás pohltil poker?

Poker sa v posledných rokoch stal nielen veľmi vyhľadávanou aktivitou na profesionálnej úrovni, ale stal sa aj skvelou zábavou v spojení s trávením voľného času a s amatérskymi turnajmi. A to aj preto, že jediné, čo je potrebné, sú žetóny a karty. A práve na tie sa zameriame. Špičkou v tejto oblasti je určite výrobca Modiano, ktorý sa na tento sortiment priamo špecializuje. Poďme sa spoločne pozrieť na to, aké vlastne existujú možnosti a aké karty by ste mali zvoliť.

Aký materiál? Rozhodne plast

Na klasické papierové karty je už dobré zabudnúť, pretože súčasnému trhu dominuje materiál oveľa lepší. Je ním samozrejme plast. A prečo vlastne zvoliť plastové karty? Pretože majú celú radu výhod, ktoré súvisia s tým, že sú umývateľné, nevadí im kontakt s vodou a pýšia sa, samozrejme, aj dlhou životnosťou. Konkrétne totiž plastové karty vydržia 100x viac hier ako karta klasická papierová. Aj to je dôvod prečo sú obľúbené a vyhľadávané. Tieto karty odporúčame aj keď hľadáte kvalitu.

Aké sú možnosti kariet?

V materiáli teda máme jasno, a tak sa môžeme pozrieť aj na to, aké karty vlastne existujú. Konkrétne môžeme začať ich veľkosťami. Najbežnejšie a najvyhľadávanejšie varianty sú z hľadiska rozmerov tie klasické. V takom prípade dostávame do ruky karty, ktoré sú 8,89 cm vysoké a 6,35 cm široké. Tiež sa môžu nazývať aj ako klasické širokouhlé. Samozrejme u nich nájdeme štandardnú jumbo potlač, ktorú poznáme z väčšiny kariet, s ktorými prídeme do kontaktu. Siahnuť však môžete aj po kartách s označením „mini". Tie sa veľkostne nijak nelíšia, rozdiel je iba v tom, že rohový index karty je vytlačený v miniatúrnom prevedení.

Ak hovoríme o rohovom indexe kariet, je potrebné zamerať sa tiež na hlavné možnosti, ktoré sú aktuálne dve. Jedná sa buď o sériu kariet, ktorá má potlačené iba dva protiľahlé rohy, prípadne druhou možnosťou sú potlačené všetky štyri rohy, a to práve indexom. Na hrateľnosť, samozrejme, nemá daná potlač vplyv, a tak záleží iba na Vašej voľbe – napríklad s ohľadom na vkus.

Je možné vsadiť aj na rôzne série kariet

Potlač určite nie je to jediné, čím sa môžu sady kariet líšiť. Veľmi vyhľadávané sú rôzne edície. K tým najprestížnejším patrí napríklad typ Modiano WSOP. A čo daná skratka znamená? Samozrejme štyri známe slová, a to World Series of Poker. Jedná sa o limitované balíčky, ktoré sú imitáciou kariet, s ktorými sa hrajú naprestížnejšie pokerové turnaje. Vlastniť ich môžete aj Vy.

Konkrétne série sa ale môžu líšiť tiež farbami, ktoré sú umiestnené na rube karty. Ten samozrejme nijak neovplyvňuje samotné možnosti hry, ale je estetickou záležitosťou. Ak sa teda zameriame na tie najznámejšie varianty, v spojení s kartami Modiano, potom môžeme voliť medzi modrým, červeným, oranžovým, zeleným alebo fialovým rubom.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...