Dilego.sk

Inšpirujte sa škandinávskym štýlom

28.02.2022

0

Inšpirujte sa škandinávskym štýlom

Škandinávsky štýl je stále obľúbenejší a nie je divu! Jeho jednoduchosť, striedmosť, ale zároveň udržateľná čistota a vyžarujúce teplo domova je to, čo ho robí obľúbeným a vyhľadávaným prvkom viac a viac domovov. Objavte jeho kúzlo aj Vy...

Hlavný prvok

Vzdušnosť a jednoduchosť vďaka čistej línii nábytku, jemné prírodné farby v spojení s jednou výraznejšou tvoria útulný a teplý interiér. S pridaním pár jednoduchých doplnkov, ideálne prírodných, získa všetko dohromady úplnú dokonalosť a súlad.

Stilista nástenná okrúhla polica

Škandinávsky štýl je skvelou voľbou pre spálne

Miamodo knižnica v retro štýle

Prečo je tento štýl tak dokonalým práve pre spálňu? Pretože v ňom dôležitú úlohu zohráva pohodlie, priestor vhodný na oddych a zároveň jednoduché upratovanie. A čo viac si od spálne priať, než aby bola vzdušným miestom dokonalým na odpočinok.

Ako teda na to? Hlavným prvkom by mala byť iba posteľ, doplnená o pár malých doplnkov, ako je jednoduchá polica alebo komoda. Obliečky, deky, pletené plédy a prikrývky na posteľ, ideálne jednofarebné, tlmených prírodných farieb, doplnených o pár kúskov trochu "žiarivejšej" farby - ako je tmavozelená, horčicová alebo staroružová - môžu to byť napríklad malé vankúšiky. Zároveň sa určite nezaobídete bez prírodných textílií ako je bavlna, vlna, ľan alebo koža. Obliečka na vankúš

 

Nezabúdajte na prírodné materiály

Umývadlo z prírodného riečneho kameňa 

Ďalšie materiály, ktoré k tomuto štýlu okrem dreva patria, sú kov, kameň a sklo. Pokiaľ do jednoduchej striedmej kúpeľne zvolíte neobvyklé a zaujímavé umývadlo z prírodného riečneho kameňa, určite trafíte klinček po hlavičke. Nezabudnite kúpeľňu doplniť o praktický kôš na bielizeň. 

Kôš na bielizeň

 

 

K severu patrí jednoznačne aj štýl Hygge

Hygge je slovo pochádzajúce z dánčiny a vyjadruje pohodový prístup k životu, umenie žiť okamihom, nájsť na všetkom niečo krásne a je spojený aj s príjemným bývaním.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...