Dilego.sk

Kde kúpiť djembe?

07.02.2017

1

Kde kúpiť djembe?

Aj Vám učaroval svet podmanivých afrických rytmov? Alebo si len chcete vyzdobiť Váš interiér v africkom či etno štýle? Populárne africké bubny djembe sú síce primárne určené k bubnovaniu, ale veľmi dobre poslúžia aj ako dekoračný prvok. Ak však od svojho djembe očakávate predovšetkým kvalitný zvuk, musíte pri jeho výbere vyhodnotiť niekoľko dôležitých faktorov.

Ako vybrať kvalitné djembe?

Jedným z najdôležitejších ukazovateľov toho, že zvolený bubon djembe splní Vaše nároky, je jeho správny tvar a veľkosť. Krivky korpusu sa síce nepatrne líšia podľa jednotlivých afrických oblastí, ale základný tvar je jasne daný: djembe svojím vzhľadom pripomína pohár. Výška bubna vždy dosahuje 50 – 70 cm a jeho horný priemer približne 28 – 38 cm. Pre začiatočníkov sú však ideálne menšie parametre, okolo 30 cm. Rozmery bubna zvoľte podľa svojej telesnej výšky: hráči musia na bubon pohodlne hrať v sede na stoličke a zároveň by sa na hornú napnutú blanu bubna mali pohodlne vojsť obe ruky.

Materiál pre výrobu djembe

Koža napnutá hore na bubne sa najskôr získavala z antilop, dnes sa používa predovšetkým koža kôz, v ideálnom prípade z kôz afrických, ktorých koža je vzhľadom ku klimatickým podmienkam veľmi tenká. Každopádne však musí byť úplne rovná a zaoblená. Nekupujte djembe, ktoré má v tejto blane diery alebo u ktorého je koža na niektorých miestach viditeľne stenčená. Telo korpusu by malo byť vždy vyrobené z kvalitného dreva a bezchybne opracované dohladka. Vytŕčajúce triesky skutočne nie sú akceptovateľné. Na zvolenom druhu dreva závisí výsledný zvuk djembe, malo by sa preto jednať o drevo tvrdé s dobrými rezonančnými vlastnosťami. Bubny sa vyrábajú za mokra, pri schnutí dreva môže dochádzať k miernym prasklinám, ktoré nie sú na závadu. Na pozore sa ale majte pred veľkými dierami a prasklinami v tele djembe, ktoré kazia nielen estetický dojem, ale predovšetkým zvuk.

Dôležitým faktorom pre výber djembe je nepochybne aj jeho hmotnosť. Vzhľadom k tomu, že sa djembe vyrába z jedného kusu dreva, nie je neobvyklé, keď bubon váži napríklad 10 kg, čo je síce dobré pre jeho stabilitu, ale ťažko sa s ním manipuluje a zložito sa prenáša. Súčasní rezbári však už dokážu vyrobiť djembe z masívu, a pritom stenčiť jeho steny natoľko, aby vydávalo krásny zvuk a zároveň bolo čo najľahšie. Djembe všetkých hmotností si však vždy zaslúži čo najšetrnejšie zachádzanie, aby neutrpelo škodu.

Kde si kúpiť djembe?

Djembe ponúkané v našom e-shope spĺňajú všetky vyššie uvedené požiadavky. Sú vyrábané ručným dlabaním z jedného kusu dreva a potiahnuté kožou z kozy, ktorá je pre výrobu djembe najvhodnejšia. Ľahko si Vás získa svojím jedinečným zvukom, ktorý evokuje tú pravú africkú divočinu, a tiež svojimi estetickými vlastnosťami. V porovnaní s inými africkými bubnami sú naše djembe krásne zdobené. Farba djembe pochopiteľne nemá na výsledný zvuk bubna žiadny vplyv, ale pomocou estetických prvkov na bubne môžete vyjadriť svoju osobnosť. Krása djembe tiež dokáže prispieť k tomu, že si k tomuto úžasnému hudobnému nástroju nájdete vzťah. A môže to byť dokonca vzťah na celý život.

Späť do blogu

Diskusia k článku (1)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Lucia 28.12.2021

dobry den mam zaujem o dzembe, viete pomoct s vyberom a da sa pripadne vratit/vymenit?

Dilego team odpoveď: Lenka Železná

Dobrý deň,

v našej ponuke máme na výber dva druhy afrického bubna Djembe:

https://www.dilego.sk/africky-bubon-djembe-70-cm-P726/

https://www.dilego.sk/africky-bubon-djembe-60-cm-P665/

Na Sk bohužiaľ nemáme odberné miesto, produkt máte určite právo vrátiť -odstúpením od zmluvy do 14 dní od prevzatia zásielky. Viď. link nižšie:

https://www.dilego.sk/obchodne-podmienky/

S pozdravom

Lenka

Načítanie
Načítam...