Dilego.sk

Kúpte si na záhradu vodnú dekoráciu

30.04.2021

0

Kúpte si na záhradu vodnú dekoráciu

Vodu na záhrade nemusíte používať iba na zalievanie. Rovnako dobre poslúži ako dekorácia, vnesie do záhrady novú energiu a zlepší klímu v sparnom lete. A aj keď Vaším pozemkom nepreteká práve potok, nezúfajte. Malé vodné dielo si môžete vytvoriť sami a s minimálnymi nákladmi.

Čerpadlo ponorné - 750 W

Ako na záhrade vybudovať potôčik...

Pri plánovaní vodných okrás všeobecne platí, že na svahovitom pozemku je vhodnejšie vybudovať potôčik, na rovnom zasa jazierko. Pre potôčik vyberte takú časť záhrady, kde jazierko nebude prekážať a kde budete radi pri zvuku prúdiacej vody relaxovať. Potom vykopte koryto potoka a vysteľte ho mrazuvzdornou fóliou, ktorú zasypte pieskom a kamienkami. Rýchlejší spád vody zaistí čerpadlo, vodu zo spodnej do hornej nádrže (čiže pramenisko) veďte hadicami so širším priemerom. Akonáhle je potôčik hotový, nezabudnite ho ozvláštniť dekoračnými prvkami, ako je napríklad drevená lávka alebo podvodné reflektory.

...alebo jazierko

Drevený mostík Garth

Záhradné jazierko vnesie do záhrady kľud, vtákom poslúži ako prirodzený náustok a mnoho menších živočíchov v ňom nájde svoj nový domov. Jamu pre jazierko vykopte o niečo hlbšiu a dbajte na to, aby vonkajšie okraje jazierka ležali v jednej rovine. Jamu vysypte pieskom, vyložte netkanou textíliou a na ňu položte jazierkovú fóliu. Na fóliu opäť príde vrstva piesku, a potom už môžete jazierko opatrne plniť vodou. Ozdobte ho vodnými rastlinami, okrasným obrubníkom či lávkou. Túžite po vodotrysku? Potom ešte musíte investovať do jazierkového čerpadla, ktoré je možné umiestniť na dno jazierka alebo mimo neho do tzv. čerpacej jamy.

Záhradné fontány - jednoduchá inštalácia a veľký efekt

Záhradná fontána - fontána s osvetlením

Chcete si užívať zurčanie vody ihneď a bez namáhavého kopania? Kúpte si fontánu z kovu, z kameňa alebo z odolného polyresinu. Fontánu zakúpite vrátane čerpadla, prípadne aj vrátane osvetlenia, ktoré počas letných večerov vytvorí na Vašej záhrade magickú atmosféru.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...