Dilego.sk

Viete aký stolný futbal si vybrať a z akého materiálu?

24.01.2022

0

Viete aký stolný futbal si vybrať a z akého materiálu?

Pre najmenšie deti či na dovolenku

Možno ste v detstve taký mali – malý stolný futbal, ktorý stačilo položiť na stôl či na podlahu a ponoriť sa do hry. Bol síce vyrobený z plastu a "futbalisti" na pružinkách mali tendenciu uprostred hry odpadávať, napriek tomu prinášal hodiny skvelej zábavy. Podobný môžete svojim deťom alebo na rodinnú dovolenku zaobstarať aj dnes, alebo môžete staviť na ten najjednoduchší mini futbal z MDF. Vďaka kvalitnému spracovaniu a ochranným čiapočkám na tyčiach sa s ním môže zahrať pokojne aj dieťa z materskej školy, dospelý musí počítať s istými limitmi pri hre.

Mini stolný futbal s nožičkami, 70 x 37 x 25 cm, čierny

MDF – medium density fibreboard, čiže polotvrdá drevovláknitá doska je aktuálne veľmi obľúbeným materiálom nielen pri výrobe nábytku. Vyrába sa lisovaním drevených vlákien dosiek a ďalším opracovaním získava svoje skvelé vlastnosti, ako sú dokonale hladký povrch, kompaktnosť či odolné hrany.

 

Do izby teenagera

Cenovo prijateľným variantom je aj malý stolný futbal na nožičkách, často býva skladací, čo poteší každého, kto chce jednoduchú, základnú verziu futbalu do detskej izby alebo do malého bytu. Okrem MDF sa vyrába aj z bukového dreva. Jeho rozmery sú samozrejme menšie, zhruba 120 x 100 x 80 cm, čo môže byť výhoda aj nevýhoda súčasne. Dospelí si na takomto futbale zahrajú len s ťažkosťami, na druhú stranu pre deti sa jedná o skvelý spôsob, ako ich vytiahnuť od mobilov, počítačov a od televízie. Stolný futbal Belfast, 121 x 101 x 79 cm, rozkladací, svetlé drevo

Bukové drevo - patrí k najviac používanému drevu listnatých stromov. Je tvrdé, pevné a málo pružné. Má svetlohnedú až ružovkastú farbu, svoju charakteristickú tmavšiu farbu získava parením.

 

Na doma, do firmy aj do herne

Kvalitný štandardizovaný stolný futbal sa hodí nielen do Vašej obývačky, ale aj do odpočinkovej zóny firiem alebo do reštaurácií a herní. Zahráte si s ním už takmer ako profesionálny hráč, a navyše vďaka použitému materiálu aj skvele vyzerá. Oceľová výstuha hracieho poľa, úchopy z prírodného kaučuku a drevený korpus – použitie prírodných materiálov sa tu nevyhýba ani takému detailu, ako je loptička z korku. Všetky použité komponenty sú navyše typizované, takže ich v prípade rozbitia či opotrebenia ľahko vymeníte.Profesionálny stolný futbal Leeds Cyber,140 x 73 x 87 cm

Prírodný kaučuk – materiál prírodného pôvodu, z ktorého sa vulkanizáciou získava guma. Vyznačuje sa veľkou pružnosťou, štruktúrnou pevnosťou a vratnosťou deformácie.

Späť do blogu

Diskusia k článku (0)

Vaše meno
Zadajte Vaše meno
Kontaktný e-mail
Zadajte Váš e-mail
Vaša správa
Zadajte Vašu správu
Údaje označené * sú povinné
Načítanie
Načítam...